На подручју општине Алексинац: Ови здравствени објекти биће реновирани

Следеће, као и ове године, из општинске касе финансираће се унапређење примарне здравствене инфраструктуре. Недавно усвојеним буџетом општине Алексинац за 2022. годину предвиђена су средства за санацију амбуланте у Рутевцу.

У току су радови на уређењу зграде Дома здравља, као и у амбулантама у Катуну и Гредетину. Те радове скоро сто посто финансира локална самоуправа.

Планирано је да се из општинске касе у следћој години за здравствену заштиту издвоји преко десет милиона динара, од којих је скоро четири милиона намењено за функционисање Дома здравља. Преко три и по милиона биће утрошено за уређење амбуланте у Рутевцу, а финансираће се и рад Савета за здравство општине Алексинац са 600.000, као и активности мртвозорства са два милиона динара.

На званичном сајту Дома здравља је објављено да су се ових дана наставили радови на уређењу просторија у главном објекту ове установе, као и у две сеоске амбуланте.

„У главном објекту Дома здравља у Алексинцу биће замењена комплетна унутрашња столарија на два спрата, а у Гредетину прозори и део врата, те ће тиме адаптација ове амбуланте бити у потпуности завршена. У Катуну ће бити урађени ситнији радови којима ће се комплетно завршити преуређење тог објекта, након што је велики броја радова изведен претходних година. Тада је у потпуности замењена столарија, стављене плочице, уређено грејање ходника…ˮ, стоји на поменутом сајту обавештење о инвестиционим активностима ове алексиначке здравствене установе.

Још се и каже да је извођење радова увелико у току, и да је један спрат Дома здравља већ завршен у потпуности, а остали послови би требало да буду завршени пре Нове године. Укупна вредност свих радова је 2.925.190 динара.

Из Дома здравља су објавили да су за наредну 2022. годину општинским буџетом планирана средства за комплетно завршавање радова који се годинама уназад спроводе, на адаптацији и санацији објеката у Рутевцу и Дражевцу. Такође, се још каже, да ако буде средстава у 2022. години обавиће се комплетна адаптација и санација објекта у Мозгову, у супротном ти радови би остали за извођење у 2023. години.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × 2 =