На јавном часу „Матуранти”

Након две године паузе због епидемије, Школица глуме Градског позоришта „Театар 91” почела је са радом паралелно са школском годином и већ су се стекли услови да публика види шта су научили млади алексиначки глумци.  

Крајем ове радне седмице, тачније у петак, 10. фебруара од 19 сати биће одржан Јавни час Школице глуме  када ће чланови старије групе одиграти представу „Матуранти”.

− Школица глуме је навише организационо претрпела штету почев од ванредног стања, па до забране окупљања и свега осталог што нас је пратило у те две године. Чини ми се да сада у овој 2023. години крећемо из почетка. Полазници школице глуме кренули су октобра месеца и ево стигли смо до њиховог првог јавног часа. Ове сезоне имамо нешто мање полазника, а главни разлог јепауза од две године. Искрено се надам да ће континуирани рад са најмлађима вратити број полазника на стари, од пре 2020, године− рекла је Милена Рашић, директорка Градског позоришта „Театар 91”.

Иначе, овогодишња старија група броји 12 полазника и њу чине Вук Динић, Павле Чакаревић, Дарко Младеновић, Анђелија Јоцић, Магдалена Прокић, Јана Илић, Ема Јовановић, Алекса Паовић, Василија Митић, Милица Костић, Јана Милојковић и Лука Трајковић.

Улаз на премијеру представе „Матурантиˮ у режији Алексе Токића, а по тексту Зорице Ивановић из Параћина је бесплатан.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × 3 =