На алексиначком платну три дана после премијере

Филмски репертоар Центра за културу и уметност у Алексинцу је веома актуелан када су у питању филмови премијерно приказани ових дана. На репертоару ове алексиначке културне установе у недељу 20. и у понедељак 21. фебруара је филм „Лето када сам научила да летим”, који је своју премијеру имао 17. фебруара у београдској Комбанк арени. Алексиначка публика филм ће моћи да погледа у недељу од 17, 19 и 21 сат, а сутрадан у понедељак пројекције су у термину од 17 и 19 часова. Цена улазнице је 350 динара.

Глумачку екипу филма чине ствараоци из Србије и Хрватске, коју предводи некадашња алексинчанка чувена Олга Одановић, која је још једном доказала своје комичарске способности у додиру са веома озбиљним темама. Филм осликава комплексне породичне односе и сазревање, одрастање малене девојчице и он је као и истоимени роман намењен деци, али и одраслима.

Дело је рађено према роману Јасминке Петровић, у режији Радивоја Раше Андрића. За сада се филм приказује само у Србији, ускоро се очекује његова премијера у Босни и Херцеговини, а на лето и у Хрватској.

Ово остварење настало је у продукцији кућа из Србије, Хрватске, Бугарске и Словачке. Судећи према позитивним филмским критикама након премијере очито треба погледати ово остварење за које кажу да је данас једно од ретких југоносталгичних филмова који је окупио глумце из две државе, некадашње републике.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × one =