Muzika koju treba upoznati

Foto: Miljan Nedeljković

Objavljivanje novog – petog albuma pod nazivom “Na obali“, u aleksinačkim okvirima manje poznatog muzičkog stvaraoca Milana Petkovića, bio je povod da razgovaramo sa njim.

Reci nam ukratko Tvoju biografiju, kakvi su bili tvoji prvi muzički koraci?
Rođen sam u Prištini 1973. godine gde sam završio osnovnu, srednju školu i Fakultet umetnosti. Već kao učenik niže muzičke škole pisao sam svoje prve kompozicije i imao svoj orkestar i počeo ozbiljno da razmišljam da mi muzika bude životni poziv. Kao srednjoškolac prvi put sam ušao u muzički studio i iz tog vremena i datiraju moji prvi audio zapisi, tada je zapravo i počela moja, tako jaka veza sa predivnom muzičkom magijom. Kao student pišem i muziku za pozorište i tu sam imao dosta uspeha sa muzikom za razne pozorišne predstave. Možda će malo neobično, uz sve ovo, zvučati da sam na Fakultetu diplomirao sa temom: Pet pariskih sonata Volfganga Amadeusa Mocarta. No, čarobna muzika Mocarta imala je na mene snažan uticaj.DSC_0053 bw

Šta u svom dosadašnjem radu posebno izdvajaš?
Danas nije dovoljno samo stvarati, to stvaralaštvo treba naravno i objavljivati. Tako sam 2012. godine ponudio izdavačkoj kući „Slušaj najglasnije“ iz Zagreba svoj prvi album snimljen sa triom „Muzička kutija.“ Oni su album pozitivno ocenili, prihvatili i objavili. Ta saradnja nastavljena je na dalje, pa sam sa njima 2013. godine objavio solistički album „Odraz“ gde su saradnici bili i „Konstantinus“ iz Niša i izdavačka kuća „Zeleni vir“ čiji sam osnivač.Ta saradnja nastavljena je i na dalje, pa su izdavačke kuće „Slušaj najglasnije“ i „Zeleni vir“ izdale nova tri solo albuma „Utočište“, „Nada“ i album „Na obali“ koji je kako ste istakli i povod za ovaj naš razgovor.

Piše Mr Tomislav Bratić

DSC_0055 bw

Ceo intervju sa Milanom Petkovićem možete pročitati u najnovijem broju AL NOVINA.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four + 16 =