Моћна машина у кориту Моравице

Најзначајнији друштвени и привредни живот Алексинца се одвија у главној градској улици, односно на шеталишту и око њега. Али веома значајно за урбани изглед једног насеља је и уређење реке која тече урбаним делом града и кеја поред ње.

Река Моравица је место бројних радова у протеклим годинама, од уређења обала од поплава изградњом кеја до чишћења њеног корита. Део тих активности на уређењу корита јуче је забележио наш колега Стефан Живковић. Овог пута ова моћна машина је планирано сишла у корито реке, за разлику од неких ранијих случајева када су „врели” возачи имали непланирано хлађење у Моравици.

Нама остаје само још и да мало променимо наше навике па да, осим шетње пешачком зоном и седења на разним местима, изађемо крај реке и уживамо у њеним чарима, шетатајући кејом или седећи на клупи.

Један коментар

  1. Naravno bice lepse prosetati pored reke koja je nazalost deponija dugi niz godina i mislim da bi trebalo da budemo vise odgovorni a samim tim i kaznjavani od strane nadleznih za svaku stvar bacenu u vodi a da to nije suvi hleb bacanjem starog hleba povecace se riblji fond moci ce da se izadje i na pecanje kao vid opustanja ali savest nam je nula voleo bih da to bude reka za primer

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen − 7 =