Ministar Djordjevic - Naslovna

Министар о ванредној контроли рада Центра за социјални рад у Алексинцу

Недавни немили догађаји су у жижу медијске јавности довели Центар за социјални рад у Алексинцу. Тада је нишка полиција ухапсила Б.Ј. (48) из једног села у околини Алексинца због сумње да је током две године, своју тринаестогодишњу ћерку подводила мушкарцима које је познавала ради проституције. Она се сумњичи за трговину људима, а под сумњом да су починили исто кривично дело слободе су лишена и четворица „клијената” К.М. (26), С.С. (57), П.А. (30) и Н.Ш.(46). Затим је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања наложило контролу рада ове установе.

Приликом данашње посете Алексинцу министар Ђорђевић је у изјави за наш медиј казао да нема пропуста у раду алексиначког Центра за социјални рад када је у питању овај случај. Ministar Djordjevic - portret

– Када је у питању малолетна особа која је подвођена и случај који је потресао целу Србију, наравно да сам као министар имао обавезу да покренем надзор да би утврдили околности под којима се то десило и евентуално ако постоје пропусти. Наравно, да то не значи да ми полазимо од тога да је пропуст направљен, већ ради праве информисаности јавности наша дужност и обавеза је да се упознамо са предметом и да видимо да ли постоје пропусти – започео је Ђорђевић одговор на постављено новинарско питање. 

По његовим речима, конкретно у овом случају није било пропуста Центра за социјални рад. Он је изразио наду да ће кривци за овај догађај и они коју си виновници, а можда и саучесници, као и сви они који су можда знали, а прикривали тако нешто, одговарати за своје поступке.

– Мислим да морамо као држава да покажемо да смо одговорни и да одговор државе буде ефикасан и да на неки начин буде бруталан према онима који чине оваква дела. Ми ћемо учинити све како би се убудуће предупредиле овакве ситуације. Нажалост, када се ради о оваквим случајевима ми ту немамо подршку саме породице. Ствари се дешавају унутар породица и никакве информације не долазе до стручних људи који могу да помогну можда на време. Већ када буде касно и када се нешто деси онда то изађе на светлост дана и тражи се помоћ државе. Наравно ми ћемо и у таквим ситуацијама учинити све и дубоко сам уверен да ће и људи у центру за социјални рад свакако и убудуће радити и пружати помоћ максимално свим грађанима. Очекујем и подршку оних грађана који имају информацију о томе да се негде нешто дешава што није у складу са законом или на неки начин угрожава животе других. На време треба да пријаве такве појаве како би их осујетили и како не би било оваквих немилих догађаја – апеловао је министар Ђорђевић.

 

Један коментар

  1. ,,Centri nikada u radu nemaju propusta.,,Ovu pesmicu znaju i vrapci na grani.Kada gospodin ministar kaze,utvrdjene su odredjene nepravilnosti i protiv idgovornih lica bice podneta prijava,to ce biti znak da ce te otudjene Centre moci,konacno dovesti u red da sluze narodu,a ne samo da primaju platu.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 + 6 =