Међународни извођачи на Културном лету

Програм манифестације „Културно лето 2022” наставља се и овог викенда, односно заказана су два дешавања и то у петак и суботу.

Сутра ће прво бити уприличен програм за најмлађе, тачније, биће изведена Позоришно-музичка представа „Пут око света”. Представу ће одржати музичка група „Кинда трио” која у Алексинац долази из Норвешке и ову занимљиву групу чине три музичарке које долазе из три различите земље, а у представи приказаће музику земаља из којих долазе. У овој помало шаљивој, али свакако поучној представи представиће се Жала Алијева (виолончело), Ана Остаховска (виола) и Јасмина Живић (флаута). Представа је намењена деци од 6 до 12 година.

Сутрадан, у суботу, алексиначка публика ће моћи да ужива у грчкој музици и игри. Градско позориште „Театар 91”, у сарадњи са Удружењем грађана „Лаврио- Алексинац” из Лавриа у Грчкој, а у оквиру Културног лета 2022, организује уметничко сценски програм „Музика и игре из Грчке”. На иницијативу позоришта програм ће бити хуманитарног карактера, са прикупљањем средстава за породице настрадалих рудара априла ове године.

У петак ће програм бити одржан на платоу код Дома културе, док ће ансамбл из грчке наступити у Великој сали Дома културе. Оба догађаја почињу од 20 сати.

Организатор Културног лета је Градско позориште „Театар 91”, покровитељ је Општина Алексинац, а суорганизатор ГКУД „Алексинац”, док техничку подршку пружа Центар за културу и уметност.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 5 =