„Љупче” иде даље

На окружном такмичењу основних школа у кошарци, које ће наредног месеца бити одржано у Нишу, општину Алексинац у надметању пионира и пионирки представљаће екипе алексиначке осмолетке „Љупче Николић”.

Мушка екипа Основне школе “Љупче Николић”

На општинском такмичењу, које је јуче одржано у Хали спортова, у конкуренцији пионира екипа школе „Љупче Николић” најпре је у полуфиналу са 17:0 победила тим трњанске школе „Стојан Живковић Столе”, а затим је у финалу са 18:2 савладала представнике алексиначке школе „Вожд Карађорђе”.

Мушка и женска екипа Основне школе “Вожд Карађорђе”

Када је реч о такмичњу пионирки, у полуфиналу кошаркашице из „Вожда Карађорђа” са 14:2 победиле су екипу школе „Стојан Живковић Столе”, да би потом у финалу са 19:0 претрпеле пораз од екипе школе „Љупче Николић”.

Женска екипа Основне школе “Љупче Николић”

За најбољег играча, односно играчицу проглашени су Александар Живковић и Олга Зуровац, обоје ученици школе „Љупче Николић”.

У име организатора такмичења, Савеза  за школски спорт општине Алексинац, председник овог Савеза Марко Терзић уручио је пехаре, дипломе и медаље најбољим екипама и појединцима, а победницима је пожелео пуно успеха на окружном надметању.

На насловној страни: Мушка и женска екипа Основне школе “Љупче Николић” (фото: Душан Милетић) / Остале фотографије: Душан Милетић

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 + 3 =