Ekipa Os Sv Sava

„Љупчеˮ и „Свети Саваˮ против Ражањаца

Да је мали фудбал и те како популаран међу основцима потврдило је и данашње општинско такмичење основних школа у овом спорту. У конкуренцији су биле екипе из свих матичних школа, дакле осам екипа у конкуренцији дечака и исто толико у конкуренцији девојчица.

У финалу у конкуренцији дечака екипа школе „Љупче Николићˮ из Алексинца са 4:0 је савладала своје вршњаке из житковачке школе „Вук Караџићˮ. У мечу за треће место тим рудничке школе „Јован Јовановић Змајˮ са 3:1 је славио против одговарајуће селекције школе „Десанка Максимовићˮ из Катуна.

EKIPA OS Ljupce
Екипа школе “Љупче Николић” 

Када је реч о такмичењу девојчица, селекција суботиначке школе „Свети Саваˮ победила је тим трњанске школе „Стојан Живковић Столеˮ са 2:1. У борби за треће место састале су се две алексиначке школе, „Љупче Николићˮ и „Вожд Карађорђеˮ. Такође са 2:1 победио је „Љупчеˮ.

Три најбоље пласиране екипе у обе конкуренције награђене су пехарима, а чланови и чланице екипа добили су златне, сребрне и бронзане медаље, дар организатора такмичења Савеза за школски спорт општине Алексинац.

Првопласиране екипе учествоваће на међуопштинском надметању, где ће им ривали бити победници општинског такмичења у Ражњу.

На насловној фотографији победничка екипа Основне школе “Свети Сава”  

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 2 =