Летовање у Драчу: Предности и недостаци

Једна од дестинација где људи са наших простора бораве овог лета је и албанско приморје. Зато је разумљиво што се на друштвеним мрежама и медијима могу прочитати разни натписи и оцене о туристичким дестинацијама на обалама Јадранског и Јонског мора. Наша екипа ових дана борави на драчкој ривијери и има прилике, на лицу места, да се увери у предности и мане годишњег одмора на обали Јадрана.

Ова ривијера дугачка је око 20 километара, па и сам боравак на различитим деловима доноси и различита искуства. Они који бораве у хотелима ближе Драчу, наићи ће на веће гужве и пуније плаже, што је и оцена туриста из Србије, са којима смо овде разговарали. На 16. километру од Драча је некадашње општинско место Голем, које је сада у саставу општине Каваје, од кога се у продужетку простире комплекс хотела и вила које пружају различите врсте смештаја од хотела са 3 и 4 звездице, до оних који у својој понуди имају спа и друге садржаје. Оно што посебно истиче овај део ривијере јесу столетни платани, који окружују хотеле и пружају пријатан осећај свежине.

Плаже су пешчане и врло погодне за породице и оне који не воле дубоке воде. За уплаћени хотелски смештај у објекту са 4*, осим што добијете пристојну собу, која се свакодневно чисти, имате на располагању базен, плажу, лежаљке и сунцобран. Све то је урачунато у цену. Хотелско особље обично чине млади људи, љубазни и увек на услузи, са добрим или солидним знањем енглеског језика. У хотелу у коме је наша екипа смештена, могуће је у комуникацији користити и француски и италијански језик. Пошто је албански туризам у експанзији, примећујемо да недостају факултативне ативности у смислу организовања тура, које би госте упознале са околином, као и да им обезбеде додатну забаву и рекреацију. Тако на пример, нема ни једног бродића или чамца, који би омогућили туристима вожњу морем и одлазак до неких других дестинација на ривијери.

 

Све у свему, закључак је да, за новац који сте уплатили, добили сте и више него пристојну услугу и летовање које ће вам остати у лепим успоменама. Ова дестинација као да је створена за породице са децом и оне који воле одмор без велике буке и лудог ноћног провода, пошто смо овде приметили да је после 23 сата гужва и галама само у појединим туристичким објектима. Ову дестинацију препоручује и близина, јер од Алексинца до Драча имате око 430 километара и оно, што је наше искуство, да су нам путне исправе једном затражене на административном прелазу Мердаре, од стране косовских службеника.

На улазу у Албанију, колоне аутомобила у више трака несметано су пролазиле уз посматрање једног царинског службеника који је више шетао у раним јутарњим сатима него што је био заинтересован за неку озбиљнију контролу. Оно што је веома важно, јесте да на овај пут обавезно понесете личну карту, јер без исте нећете моћи да прођете неки од административних прелаза са Косовом и Метохијом.

О храни и које наше производе можете купити у овдашњим продавницама, можете читати у сутрашњем тексту.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × one =