Лепо дружење и драгоцена искуства

У оквиру Спортских игара младих, у Белом Пољу крај Сурдулице одржано је регионално финале Кока-кола купа. Ради се, у ствари, о надметању ученика и ученица основних школа у малом фудбалу, на коме је учествовало 11 екипа – седам у конкуренцији дечака и четири у конкуренцији девојчица.

Боје алексиначке општине бранили су победници општинског финала које је пре месец дана одржано на Градском стадиону – у категорији дечака то је био тим житковачке осмолетке „Вук Караџић”, а у категорији девојчица екипа Основне школе „Аца Синадиновић” из Лоћике.

Обе екипе су поражене у четвртфиналу: Житковчани су изгубили од „Колумбије” из Сурдулице са 6:1, док су основке из Лоћике од „Куршумлије” поражене са 5:1.

− Дружење је било лепо, а само учешће на такмичењу за нас је било једно ново и сасвим драгоцено искуство, имајући, пре свега, у виду да смо дебитанти у Кока-кола купу − казао је за наш портал професор физичке културе Бојан Тодоровић, иначе председник Скупштине Савеза за школски спорт који је организовао одлазак наших основаца на ово такмичење.

Фотографије: Бојан Тодоровић

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 2 =