Крагујевчанима капа доле

Екипа Завода за смештај одраслих лица „Мале пчелице” из Крагујевца победник је деветог по реду „Веселог кулинског лета” које је у суботу одржано на стадиону за мале спортове Дома за смештај одраслих лица у Кулини.

Такмичећи се у пикаду, надвлачењу конопца, убацивању лоптица у корпу, слободним бацањима на кош, шутирању на гол, скоку у даљ из места, вожњи тротинета између препрека и шутирању тројки, Крагујевчани су освојили 35 бодова и по трећи пут тријумфовали на овој манифестацији спортско-забавног карактера намењеној особама са сметњама у развоју. Друго место са 27 бодова освојили су представници Установе за децу и младе „Сремчица” из Сремчице крај Београда. На трећу позицију са 25 бодова пласирали су се такмичари из Дома „Срце у Јабуци” из Јабуке код Панчева. Исти број бодова (25) и четврто место припало је екипи Дома за децу и лица ометена у развоју „Др Никола Шуменковић” из Стамнице, док је пето место са 21 бодом освојила екипа домаћина, Дома за смештај одраслих лица у Кулини.

Сви такмичари награђени су медаљама, а три најбоље пласиране екипе добиле су на дар пехаре.

– Најбитније је да су деца изашла из установа и да су се дружила са другим корисницима. Постоји могућност да ова манифестација од наредне године добије међународни карактер и да на њој учествују представници установа из Македоније и Црне Горе, а можда и Бугарске и Босне и Херцеговине – рекао је директор Дома у Кулини, мр Војкан Станојевић.

Иначе, пре почетка „Веселог кулинског лета” чланови драмске секције Дома у Кулини, предвођени радним терапеутом Наташом Нешић, извели су позоришну представу „Маске”.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × two =