korona virus

Ковид у Алексинцу почетком септембра

Тренутна епидемијска ситуација на подручју општине Алексинац је повољнија у односу на август. Сада у просеку дневно оболева од ковида-19 око 25 особа, док се у августу број заражених на дневном нивоу кретао између 40 и 50 лица.

Јуче се у алексиначке ковид амбуланте јавило 134 пацијента са тегобама које указују на вирусно обољевање, али је само код њих 28 потврђено присуство вируса ковид. У уторак од 141 анализе 22 су биле позитивне, а у понедељак је забележено 26 новооболелих особа од 116 тестираних лица.

Интересантно да је у прва три дана ове недеље повећан број пацијената са респираторним тегобама , у односу на исти период претходне седмице, али је мањи број оболелих од ковида-19. У претходна три дана у ковид амбуланте се јавио 391 пацијент, а за прва три дана прошле недеље 335 особа. Очито да у популацији постоје и друге вирусне инфекције.

Од понедељка до јуче у просеку је дневно било нешто више од 25 пацијената, а претходне недеље у прва три дана тај просек је био нешто нижи од 25 новооболелих. То је знатно повољније, ако статистичке податке упоредимо са трећом седмицом августа. Тада је било 288 новооткривених са вирусом корона или просечно око 41 особа дневно.

Према објављеним информацијама на званичном сајту Министарства здравља Србије,  у претходна 24 сата регистрован  је 3.351 новозаражени од укупно 13.701 тестиране особе, а од последица корона вируса преминуло је 14 оболелих. На респираторима у српским болницама  се налази 25 пацијената од укупно 592 хоспитализованих. Нажалост, за неке је ковид-19 још увек болест са великим ризиком.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen − 17 =