Корона диктира старт јесењег шампионата

На седници Извршног одбора Фудбалског савеза Нишавског округа, која је одржана у петак у Дољевцу, чланови овог форума донели су одлуке о саставу Окружне лиге и о календару и пропозицијама за наредно првенство.

A да ли ће се фудбалска лопта у Окружној лиги закотрљати после петомесечне паузе зависиће, наравно, пре свега од кретања ситуације са корона вирусом. Договорено је да јесењи шампионат стартује 15, односно 16. августа.

И ове године у лиги ће се такмичити 18 екипа. Међу њима пет ће бити са територије алексиначке општине: ОФК Рутевац, Рудар Алпос са Алексиначког Рудника, Слога из Кормана, Палилула из Алексинца и Јастребац из Тешице, победник Општинске лиге ФСО Алексинац. Осим Тешичана, новајлије у лиги биће прваци општинских лига ФСО Дољевца и Мерошине, Тасковићи из Тасковића и Борац из Азбреснице, као и Сврљиг који јекао последње пласирана екипа елиминисан из зонског степена такмичења. Да поменемо и остале староседеоце: Расовача, Дољевац, Раднички (Кочане), Младост (Батушинац), Моравац (Заплањска Топоница), Победа (Русна), Раднички (Чапљинац), Моравац (Чечина), Баличевац и Елид из Доњег Душника.

У виши ранг, иначе, преселио се првопласирани Наисус из Рожине, а из лиге су испали Напредак 2012 из Крушја, Падина и Заплањац из Гаџиног Хана.

Чланови Извршног одбора изабрани су органе за реализацију надметања. Тако је дужност комесара за такмичење поверена Дејану Бојановићу Малом из Алексинца, на челу Дисциплинске комисије је Боги Митић из Малошишта, а комесар за суђење Срђан Лазаревић из Сврљига.

Договорено је да се конференција клубова одржи 4. августа у Тешици и да семинар за судије и делегате буде 9. августа у Алексинцу.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 2 =