Конститутивна седница: Потврђени мандати, следи избор председника парламента

Почела је са радом Конститутивна седница Скупштине општине Алексинац којом председава најстарији одборник, а у овом сазиву, то је Славољуб Благојевић са изборне листе „Др Драган Бранковић – Поштење је најбоља политика”. Седници од 41 присуствује 39 одборника. Одсутни су Чедомир Ракић и др Драган Бранковић.

Приликом усвајања Извештаја о спроведеним изборима, 2. јуна, присутнима се обратило више одборника са одређеним порукама.

Иван Димић са изборне листе „Промене одмах – за општину Алексинац” је, поред осталог, нагласио да изборни резултати не могу да се узму као показатељи успешности рада предходне власти, јер носилац изборне листе није био нико од локалних политичара, а наводно, владајућа коалиција је добила мање гласова у самом граду од остале три листе.

За Момчила Антанасковића одборника листе „Поштење је најбоља политика”, данашњи дан је историјски за политички живот Алексинца из два разлога. Седница Скупштине се одржава на дан рођења Краља Петра и да се данас монархисти враћају у алексиначки парламент. Антанасковић се захвалио СНС-у и председнику Вучићу што лагано смањују утицај у српском друштву СПС-а, као левичарске партије.

Његов колега са исте изборне листе Славољуб Благојевић, који је и председавао је, износећи податке о слабој излазности на протеклим локалним изборима, која је била свега око 39 одсто од укупних брача упитао владајућу већину да ли осећа одговорност што је за њих гласало само нешто више од 23 одсто укупних бирача. По његовом мишљењу, бирачи су поручили да „сви смо ми исти”, а што по њему није тачно. Благојевић је позвао одборнике да буду активнији у раду и покажу народу да нису сви исти.

Одборници су положили заклетву и тренутно је пауза због потписивања одлуке о прихватању мандата.

У наставку скупштине биће биран председник Скупштине општине, његов заменик и секретар. Како незванично сазнајемо, највероватније, кандидат владајуће коалиције за председника општинског парламента биће Ненад Станковић, који је и у претходном мандату био на тој функцији, а кандидат за његовог заменика би требало да буде наводно Маријана Радивојевић. Кандиат за секретара, највероватније, биће Драган Милојевић, који и сада обавља те послове.

Незванично, и опозиција ће имати свог кандидата.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve − seven =