Конкурс за набавку нових трактора и опреме за сточаре

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде – Управа за аграрна плаћања расписало је други јавни позив за подношење пријава за утврђивање права на коришћење бесповратних средстава у оквиру Пројекта за конкурентну пољопривреду Србије у 2022. години.

Предмет јавног позива су инвестиције и прихватљиви трошкови који се односе на унапређење конкурентности примарне сточарске производње и то у областима производње млека и меса, пчеларства и аквакултуре.

Укупна вредност инвестиција у индивидуалном пословном плану износи у динарској противвредности од 20.000 до 50.000 евра, тј. минимални износ бесповратних средстава од 10.000 – 25.000 евра.

Рок за подношење пријава је од 24. јануара до 23. фебруара 2022. године.

„Пројекат конкурентне пољопривреде у Србији” је заједничка иницијатива Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и Светске банке који уводе нов модел финансирања како би се оснажили микро, мали и средњи пољопривредни произвођачи и предузећа, а унапредила пољопривредна производња и конкурентност. Пројекат корисницима пружа могућност добијања бесповратних средства у износу од 50% од укупне вредности инвестиције, са припадајућим порезима, 40% кредитног финансирања у сарадњи са пословним банкама, уз свега 10% сопственог учешћа.

Информације у вези са расписаним другим јавним позивом доступни су преко мејл адресе info@scap.rs.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eight − 8 =