„Комуналне услуге” бесплатно одвозиле кабасти отпад

Викенд иза нас је био веома динамичан за раднике Јавно комуналног предузећа „Комуналне услуге” који су били ангажовани на додатним пословима одвожења кабастог отпада. У оквиру тродневне акције којом су грађани, корисници услуга, били позвани да на одређеним локацијама одложе ову врсту вишка ствари, или да пријаве комуналцима да имају кабасти отпад, прикупљено је и одвежено на депонију око 150 кубика разног материјала. Ова услуга алексиначких комуналаца није кориснике коштала, она је била бесплатна.

У „Комуналним услугама” кажу да су њихове екипе на сакупљању и одвожењу кабастог отпада радиле синоћ, односно  недељу увече, до 18 часова. По неким проценама ово је по одзиву и количини материјала била најуспешнија досадашња акција ове врсте.

Директор овог јавног предузећа Далибор Марковић каже да за сада немају додатних позива од грађана када је у питању кабасти отпад, али су „Комуналне услуге” спремне ако затреба да у неком наредном периоду ове јесени понове акцију.

‒ Акција одвожења кабастог отпада се спроводи уназад две године, ово је четврти пут како се организује и могу да кажем да је ово до сада била најмасовнија акција. Грађани су се одазвали, пријавили, и урадили смо једну добру ствар за све нас. Корисници су се решили вишка отпада који су имали у својим домаћинствима, а ми смо смањили отпад који би се вероватно нашао на неким локацијама у ужем или ширем центру града и који би нама представљао проблем – каже Марковић.

Први човек ЈКП „Комуналне услуге” истиче да ће, уколико буде позива, изаћи у сусрет корисницима и поновити акцију када год то буде било потребно. За сада нема потребе, али дуга је јесен, па ћемо видети шта ће бити.

У наредном периоду акценат се ставља на прикупљање чврстог отпада у месним заједницама, а више појединости можете прочитати сутра на овом сајту.

Извор фотографија: ЈКП “Комуналне услуге” Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eight + eight =