Комуналци и закупци се најзад договорили

Несугласице око цене закупа тезги на алексиначкој Зеленој пијаци највероватније су решене недавном одлуком Надзорног одбора Јавног комуналног предузећа „Комуналне услуге” којом су снижене надокнаде за месечно изнајмљивање. То треба да допринесе смањењу броја слободних тезги, који је тренутно велики.

Умањене су пре свега  цене за закуп металних тезги са боксом. Ранија цена била је 7.680 динара по тезги, а сада је та цена 4.800 динара. Метална тезга без бокса била је 6.960 динара, а сада је 4.000 динара за месец дана. Закупци су дужни да оног дана када на тезги продају робу плате и дневну карту од 230 динара. Вршилац дужности директора у Комуналним услугама, које управљају пијацом, Далибор Марковић каже да је ова одлука у обостраном интересу и предузећа и закупаца.

− Ишли смо на смањење цене како би свим нашим корисницима, односно корисницима тезги на Зеленој пијаци, дали могућност да по повољнијим ценама имају закуп. Приликом закупа они имају право и на коришћење боксева у оквиру тезге на нашој пијаци, самим тим одређену робу могу ту да оставе, да складиште, да не носе кући и враћају је. Ми смо имали негативан тренд задњих пар месеци, да је свега две или три тезге месечно су биле закупљене. Остали су сви били на дневни најам. У разговору са корисницима смо дошли до ових података да је ова нека цена за њих прихватљива и у наредном периоду се надамо да ћемо имати већи број закупљених тезги − каже Марковић.

Очито да је овде постигнут договор на обострану корист, што је најбитније када је у питању закуп тезги.

Фотографије: Зелена пијаца (април 2021.) – Алпрес.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × two =