Jунаци бајке ускоро на алексиначкој сцени

Малишане у Алексинцу с пролећа очекује још једна лепа позоришна представа намењена њиховом узрасту, јер је ансамбл Градског пзоришта „Театар 91” првог дана овог месеца кренуо са припремом нове позоришне представе за децу.

Реч је о представи Аладин и чаробна лампа коју ће по тексту Спасоја Ж. Миловановића, управника нишког Народног позоришта, режирати Бранко Поповић, професор на факултету, иначе из екипе Зимског позоришног фестивала за децу.

−Са Бранком смо до сада радили Пепељугу, представу која се одлично показала код деце и тако смо решили да наставимо сарадњу са новом представом Аладин и чаробна лампа, а уз сагласност за текст нашег комшије Спасоја Ж. Миловановића− рекла је Милена Рашић, директор Градског позоришта „Театар 91”.

Да нова представа обећава, сведочи и број глумаца. У екипи ове представе за децу има 11 глумаца, неки су већ добро познати алексиначкој најмлађој публици, а неки ће у овој представи први пут наступити на алексиначким даскама и они долазе из Ниша.

−У питању је једна нова глумица Маја Дејановић, девојка која је завршила Факултет драмских уметности, она нам је сада појачала екипу и биће у улози Јасмин. Имаћемо и једно дете које је из школице глуме, Вук Динић, одличан мали глумац који ће сада имати прилику да се покаже са првим ансамблом, односо са главном конструкцијом „Театра 91”− додала је директорка Рашић.

Премијера нове представе планирана је за почетак марта месеца, наравно, ако сви услови буду како треба. Према томе, публика може да очекује премијеру почетком марта, а ко не буде стигао да погледа прво извођење моћи ће то да уради у току Зимског позоришног фестивала који су у „Театру 91” и ове године морали да пребаце за мај због епидемијских мера.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 2 =