Јавни увид Плана детаљне регулације система за наводњавање 500 хектара алексиначког поља

Општинска управа Алексинац организовала је још један јавни увид докумената који треба да омогући заинтересованим корисницима градњу система за наводњавање. У току је јавни увид Нацрта плана детаљне регулације система за наводњавање алексиначког поља. План детаљне регулације је изложен у холу зграде Општинске управе, а информације о нацрту плана се могу добити у канцеларији број 18 у времену од 8 до 12 часова.

Заинтересована лица могу, током увида, своје примедбе на планирана решења, у писаном облику, да доставе Одељењу за урбанизам и имовинско правне послове, Одсеку за урбанизам, саобраћај, стамбено комуналну делатност и заштиту животне средине преко писарнице најкасније до 3. фебруара 2022. године.

Циљ и задатак израде Плана детаљне регулације система за наводњавање алексиначког поља је дефинисање трасе система и стварање услова за издавање дозволе за изградњу система са пратећим објектима за наводњавање алексиначког поља.

Пројекат наводњавања aлексиначког поља треба развијати као део комплексног мелиоративног решења уређења подручја, а техничка решења наводњавања базирају се на спроведеној комасацији. Погодност локације је у томе што се за наводњавање користе расположиве количине воде из постојеће вишенаменске акумулације Бован, а обухват наводњавања је 500 хектара земљишта које обухвата део катастарских општина Јасење, Делиград, Вукашиновац, Брадарац, Суботинац, Бован и Мозгово.

Циљ израде плана је стварање планског и законског основа за изузимање земљишта за потребе изградње јавних објеката – инфраструктурног објекта система за наводњавање.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 4 =