Јаким ритмом до победе против Београђанки

У осмом колу Супер Б лиге рукометашице Женског рукометог клуба Алексинац угостиле су синоћ екипу београдског Радничког. Иако су Београђаке на полувремену имале предност од два гола, домаћа екипа је успела да начини преокрет и победи са 20:18.

Како истиче тренер алексиначког тима Марко Марковић, повећан број играчица у ротацији у одбрани и нападу и јачи ритам утакмице су неки од разлога који су допринели тријумфу његових изабраница.

– Довођењем Јоване Живковић добили смо на квалитету и на искуству – наглашава Марковић. – У првом полувремену тражио сам да играмо што више дуелигру, како у одбрани тако и у нападу, да би смо екипу Радничког што више оптеретили, знајући да немају пуно играчица за измену. То је уродило плодом, па смо у другом делу, иако смо на полувремену губили са два гола разлике, успели врло брзо да изједначимо и да поведемо, и онда смо цело друго полувреме одржавали и увећавали предност да бисмо на крају заслужено победили. Када смо у другом делу правили ту разлику, дошло је до изражаја искуство Јоване Живковић, имали смо већ сада и бољу сарадњу са пивотменом и више играчица у ротацији у одбрани и нападу. Тај наш јачи ритам је довео до победе – истиче Марковић и наводи да су све играчице дале свој максимум и заслужиле похвале и захваљује навијачима који су бодрили његов тим.

Алексинац је и даље на 10. месту, али сада са 4 бода. У наредном, 9. колу, које је на програму 11. новембра, рукометашице Алексинца одлази на ноге лидеру првенства, екипи Бора.


АЛЕКСИНАЦ – РАДНИЧКИ 20:18 (9:11)

Хала спортова, Алексинац. Гледалаца: 120. Судије: Драган Милошевић, Марјан Голубовић (Лесковац). Седмерци: Алексинац 3 (2), Раднички 4 (1). Искључења: Алексинац 8, Раднички 12 минута.

АЛЕКСИНАЦ: Игњатовић, Живковић, Марковић, Митић 3, Јовановић 5, Милојковић, Ђорђевић, Петровић 5, Живковић 5, Ракић 1, Богосављевић, Денић, Радосављевић, Павловић, Момчиловић 1.

РАДНИЧКИ: Јанковић, Николић, Мрђен, Костић, Дамњановић 1, Оровић, Петковић 3, Тепша, Игњатовић 2, Живковић 7, Радоњић 2, Стојиљковић, Грујић, Зелић 3.

 

Играчица утакмице: Ана Игњатовић (Алексинац).

Фотографије: Фото Добрица Алексинац

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four + 6 =