Izbori

Избори занимљивији функционерима него грађанима

Након прошлонедељних избора, када су мештани 13 алексиначких села изабрали своје представнике, јуче је у три месне заједнице поновљено гласање.

Избори су поновљени у месним заједницама Горња Пешчаница и Мали Дреновац, јер приликом првог гласања по један кандидат није добио ни један глас. Како је прописано да уколико један или више кандидата на изборима за савет месне заједнице не добије ни један глас, а број кандидата који су изабрани је мањи од броја чланова савета месне заједнице, понавља се гласање за број кандидата до пуног састава савета. Гласање је поновљено и у месној заједници Бели Брег пошто је поднет приговор на резултате избора, јер је број гласачких листића у гласачкој кутији био већи од броја бирача који су гласали.

На јуче одржаном поновљеном гласању све три месне заједнице су добиле ново вођство, јер није било притужби на поновљене изборе, а и сви кандидати су добили гласове, мада неки и против.

Оно што је обележило и ове изборе јесте мала излазност на гласање у појединим месним заједницама, па је тако у Горњој Пешчаници од 184 уписаних бирача гласало само 15, од тога осам за, а седам против кандидата који на првим изборима није имао ни један глас. У Малом Дреновцу је на гласање изашло њих 39 од 96 гласача, а на овом месту је кандидат који прошли пут није имао гласове добио 24 гласа за, док су 15 листића били неважећи.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − seven =