Aleksinac-opstina

Izbori u Mesnim zajednicama

U Mesnim zajednicama na području opštine Aleksinac u toku su redovni izbori za organe vlasti. U tri naselja već su izabrani saveti. Novi predsednik Saveta u Lužanu je Dejan Milijić, u Loćiki Goran Paunović, a u Malom Drenovcu Momčilo Dejanović. Narednih dana očekuju se izbori u preostalim Mesnim zajednicama.

Nova rukovodstva u našim naseljima biraju se na dva načina, u zavisnosti od usvojenih statuta. Najčešće, građani koji žive u mestima gde ima do hiljadu glasača novi savet biraju javnim glasanjem na zborovima, a mesne zajednice sa preko hiljadu glasača organizuju tajno glasanje. Nakon formiranja Saveta članovi će na sednicama izabrati nove predsednike.

Iako je Grujica Veljković, predsednik Skupštine opštine Aleksinac, doneo Odluku o raspisvanju izbora za članove Saveta mesnih zajednica sa preporukom da se oni održe 30. aprila, u većini mesnih zajednica izbori će biti održani kasnije. Ova preporuka nije mogla da bude ispoštovana jer po statutu od zakazivanja do održavanja izbora mora da prođe najmanje osam dana.

al

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve − 8 =