Из установе „Лане” демантују да васпитачица има корону

Након што се данас у вестима телевизије Н1 појавила информација да је једна васпитачица у Алексинцу подвргнута кућној изолацији због појаве симптома на корона вирус, а да је цела група деце која су са њом била у контакту „склоњена”, огласили су се из установе „Лане”, изричито демантујући овакве наводе.

– Једини разлог што демантујемо текст јесте тај што родитељи деце позивају вртић и траже информацију поводом овог текста, јер је исти изазвао панику. Молимо родитеље да не брину, јер установа чини све да створи безбедну средину за боравак деце, која за сада то и јесте. Наравно да у доба свеопште епидемије није немогуће да се било ко разболи, а у случају да се то догоди, родитељи ће свакако бити први обавештени о томе – наводи се у саопштењу установе. 

Новинар Н1 као извор информације о наводној болести васпитачице из Алексинца навео је начелника школске управе у Нишу Драгана Геја. У установи „Лане” кажу да су његове речи погрешно протумачене.

– Поводом ових навода смо контактирали начелника школске управе у Нишу Драгана Геја, који каже да новинари нису најбоље интерпретирали његове речи и да је и сам дао демант на РТС телевизији – додају се у саопштењу установе. 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × four =