Из комшилука 11 одличја и пехар

Други по реду међународни турнир „Сокобања опен”, који је одржан у суботу у Сокобањи, окупио је 265 такмичара из 29 клубова. Међу њима су били и млади чланови Џудо клуба „Алексинац”, њих 17.

У лепој бањи под Озреном, Алексинчани су, предвођени тренером Бојаном Станковић, освојили 11 медаља – пет златних, једну сребрну и пет бронзаних као и три пета места. Уз то, екипа старијих девојчица освојила је пехар као најуспешнија екипа на турниру.

Ову екипу чиниле су: Петра Ристић која је освојила златну медаљу у конкуренцији до 57 килограма, Теодора Беговић се окитила сребрним одличјем у конкуренцији до 63 килограма, Софија Милошевић је освојила бронзу међу такмичаркама преко 63 килограма, док се Јана Милојковић, такође у конкуренцији тамичарки такође преко 63 килограма, пласирала на пето место.

Када је реч о појединачним резултатима, златне медаље у својим категоријама освојили су Дуња Русимовић (ст. полетарке, + 43 кг), Вељко Манојловић (мл. дечаци,до 46 кг), Петар Стоиљковић (мл. дечаци, до 50 кг) и Вук Петровић (ст. дечаци, до 60 кг), бронзана одличја изборили су Дуња Ивковић (ст. полетарке, до 43 кг), Наталија Стојановић (ст.полетарке,+ 56 кг), Лав Петровић (ст. дечаци, до 46 кг) и Лазар Русимовић (ст. дечаци, + 73 кг), док су пета места припала Лазару Стаменковићу и Ксенији Павловић.

− Са нама су били и родитељи наших такмичара и громогласно навијали. Хвала им наподршци, а такмичарима честитке на постигнутим резултатима − казала је за наш портал Бојана Станковић, тренер ЏК „Алексинац”.

Фотографије: Џудо клуб „Алексинац”

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen − eight =