Из Ариља туце медаља

На Првенству Србије у Ариљу, које је организовала Српска карате унија, такмичари Карате клуба Шуматовац из Алексинца освојили су укупно 12 медаља: четири златне, шест сребрних и две бронзане, као и седам стимулативних медаља у млађим категоријама. На такмичењу је учествовало око 450 такмичара из 22 клуба.

У катама појединачно златом су се окитиле Емина Младеновић (јуниорке)и Ирена Бошковић (ст. пионирке), сребро су завредели Стефан Стојановић (јуниори) и ХанаРанђеловић (полетарке), а бронзу Невена Грујић (ст. кадеткиње). У катама екипно ката тим „Шуматовац 1” (Невена Грујић, Милица Миловановић, Емина Младеновић) освојио је сребрну медаљу.

Када је реч о борбама, најсјајније одличје изборили Стефан Стојановић (јуниори, -65 кг) и Никола Ристић (сениори, -68 кг). У апсолутној категорији сребрне медаље освојили су Емина Младеновић и Стефан Стојановић, као и Невена Грујић (ст. кадеткиње, +55 кг), док је бронзано одличје у апсолутној категорији припало Николи Ристићу.

За наступ у катама стимулативне медаље су добили: Ана Момчиловић, Анастасија Вељковић, Лана Николић, Христа Николић, Кирил Ристоски, Маша Марсенић и Димитрије Милојковић.

‒ Задовољан сам наступом наших такмичара и освојеним медаљама. Ово је била последња прилика за проверу форме пред Светско првенство у Београду на коме ће у катама и борбама наступити шест наших такмичара и такмичарки ‒ казао је за наш портал председник Карате клуба Шуматовац, Дејан Вуксановић.

Светско првенство одржаће се 12. и 13. јуна.

Фотографије: КК Шуматовац

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 − 14 =