Žuta kuća

Истинита прича из „Жуте куће” – Како је Јохан добио српско срце?

Кроз шта све пролази и шта све доживљава Немац племићког порекла у чијим грудима након трансплатације куца срце Србина са Косова и Метохије описао је Веселин Џелетовић у роману „Српско срце Јоханово” који ће сутра (среда, 13. фебруар) од 18 сати бити представљен у библиотеци „Вук Караџић”.

Реч је о књизи насталој по истинитом догађају којом Џелетовић говори о трговини органима и злогласној „Жутој кући” и свеукупном страдању Срба.

‒ Задовољство ми је што ћемо управо овом књигом да отворимо сезону књижевних вечери јер овај роман је потресно сведочанство о страдању Срба у ‘Жутој кући’ у Албанији. Немца Јохана коме је пресађено српско срце 2003. снови су натерали да почне да трага како би сазнао идентитет донора. Истраживање је започео у Италији, а потом је преко Косова стигао до Албаније и до оне куће у којој су киднапованим Србима вађени органи ‒ каже директор библиотеке Војкан Поповић и напомиње да је овај роман истина која заслужује пажњу.

Роман „Српско срце Јоханово” који је 2011. објавило Удружење писаца „Поета” до сада је имао велики број издања од којих је једно преведено на руски језик.

На представљању књиге у Алексинцу поред аутора говориће и Слободан Росић из Удружења писаца „Поета”.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 4 =