Исповест обичног човека у вртлогу међунационалних сукоба

Синоћно књижевно вече, на којем је представљена књига „Пред вратима пакла” аутора Драгана С. Павловића, почетак је презентације богате издавачке делатности Центра за културу и уметност у Алексинцу насловима који су се из штампе појавили крајем прошле године. Због ванредне ситуације у претходним месецима промоције су померене за летње месеце.

Павловић је рођен у Алексинцу, а живи и ради у суседном Бобовишту. Добитник је више награда за поезију, а „Пред вратима пакла” је његов први роман.

− Књига Драгана Павловића „Пред вратима пакла” је искрена исповест обичног човека, нашег савременика захваћеног вртлогом међунационалног сукоба, тј.комшијско-братоубичаког истребљења. Мука тог малог човека окренутог својој породици, дневним проблемима и преживљавању огромна је и свеприсутна. Али, вера у добро, правда и нада у боље сутра, спас који ће доћи, држе равнотежу паклу. Док је тако – добро је! – каже директорка Центра за културу и уметност Маја Радоман Цветићанин, која је имала прилике да прочита рукопис.

Следећег четвртка љубитеље писане речи у Алексинцу очекује промоције још једне књиге у издању Центра за културу и уметност.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen + 12 =