И корона „празниковалаˮ

Епидемијска ситуација на подручју општине Алексинац уочи и за време празничних дана је била повољна, са малим бројем новооболелих од Ковида 19. У четири нерадна дана, од суботе до јуче, у алексиначким здравственим установама евидентирано је само 8 особа са присуством вируса корона од 166 тестираних пацијената.

У суботу од 45 урађених анализа у пет случајева откривено је присуство вируса. У недељу 32, у понедељак 39 и уторак је 50 особа тестирано на Ковид 19. Дневно је забележно обољевање по једне особе.

Иначе цела претходна седмица је била са малим бројем новооболелих пацијената. Пре него што смо кренули да одмарамо у петак су биле четири оболеле особе, у четвртак три, у среду једна. Ту недељу смо започели са пет оболелих, док су сутрадан, у уторак, биле три особе заражене.

Наравно, повољна је епидемијска ситуација у целој Србији. У протекла 24 часа у Србији су од последица вируса корона преминуле три особе, а од 6.888 обрађених тестова позитивна су 463, саопштило је Министарство здравља, а преносе медији. Исти извор наводи да је на болничком лечењу 360 оболелих, међу којима су 23 пацијента на респиратору.

Од почетка пандемије обрађено је преко 9,5 милиона тестова. У Србији је до данас регистровано нешто више од два милиона случајева заразе. Преминуло је 16.007 пацијената, а стопа смртности је 0,8 одсто.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 − 11 =