И брзи тест на лични захтев

Дом здравља Алексинац од почетка новембра спроводи антигенско тестирање на корону, а од ове недеље почео је и са комерцијалним тестирањем антигенским тестом.

Цена комерцијалног антигенског теста на лични захтев за грађане Србије, стране држављане са сталним или привременим боравком у Србији, за чланове дипломатских и конзуларних представништава и чланове њихових породица, износи 3,5 хиљада динара, а за друге стране држављане 7 хиљада динара.

Ко жели ипак да се подвргне PCR тестирању, од 1. јануара мораће да издвоји 9 хиљада динара уместо досадашњих 6 хиљада. То је износ за грађане Србије, стране држављане са сталним или привременим боравком у Србији, за чланове дипломатских и конзуларних представништава и чланове њихових породица. За друге стране држављане цена ће бити 18 хиљада динара.

Цела процедура и време тестирања остаје као и до сада. Од 07:30 до 9 часова је Комерцијално тестирање PCR тестом, од 09 до 10 је тестирање PCR тестом по индикацијама, односно по налогу лекара након утврђивања постојања симптома и знакова који могу указивати на обољевање од ковида, а од 10 па до 13 часова је Тестирање брзим антигенским тестом.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen − 11 =