Хумано: Из музичке школе прибор за вршњаке

Ученици и запослени у алексиначкој музичкој школи су јуче показали своју хуманост поклонивши одређени школски прибор ђацима из социјално угрожених породица. У оквиру пројекта „Недеља сећања и заједништва у школама”, Основна музичка школа „Владимир Ђорђевић” из Алексинца покренула је хуманитарну акцију прикупљања школског прибора и на нивоу своје школе од стране свих запослених прикупила известан део школског прибора у виду свезака, оловака, гумица, зарезивача, прибора за математику, затим за музичку и ликовну културу.

Сав прибор подељен је у сарадњи са Црвеним крстом из Алексинца. Прибор је добило преко 40 деце из  најугроженијих породица из нашег града, корисника социјалне помоћи и уједно и народне кухиње.

Циљ „Недеље сећања и заједништва” је одавање поштовања жртвама, подршка њиховим породицама, пријатељима и широј заједници, као и развој вредности, вештина, знања и критичког размишљања код ученика, потребних за живот у савременом друштву, кроз реализацију активности које су усмерене на неговање културе сећања, развој и промоцију хуманости, емпатије, толеранције, поштовања и дијалога. Недеља сећања и заједништва ће од наредне школске године бити део школског календара.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

7 + nineteen =