Хуманитарним радом до лепшег простора за најмлађе пацијенте

Након месец дана радова и прикупљања новчаних и материјалних средстава, Дечије одељење Опште болнице Алексинац данас је свечано отворено.

Хуманитарне организације „Сунцокрети” и „Љубав, вера, нада”, предвођене Јеленом Ивковић и Весном Илић, успеле су да прикупе новац и материјал за кречење и реновирање овог одељења, а велики одзив Алексинчана је изменио планове, па су тако првобитно планирани радови повећани и уместо десет, радило се скоро месец дана.

Све је то условило да ово одељење добије сасвим ново рухо, а уз пуно даноноћног посла са много људи. Преко 200 људи се одазвало акцији, што донатора, што радника, тако да су престигли цифру од 6 милиона динара у донацијама.

− Задовољни смо и сматрамо да смо превазишли себе зато што имамо донације свега. Свака соба има телевизор, климу. Пркупљена је лепа нова постељина, пуно медицинских апарата, кућних апарата типа фрижидер, микроталасна, тостер, кетлер, тако да смо причу заокружили. Чак и униформе и кломпе. Постигли смо више од планираног и зацртаног − рекла је овом приликом Јелена Ивковић.

Први човек Алексиначке болнице др Горан Видић је приликом отварања реновираног Дечијег одељења истакао да је поносан на грађане Алексинца, поготово на Јелену и Весну и њихова удружења. Како је рекао, веровао је да ће све бити одрађено одлично, али није могао да претпостави да ће све бити урађено са оволико детаља.

− У почетку је то деловало да ће бити мање, међутим, како је време одмицало видели смо да то добија сасвим други смисао, апсолутно позитиван и верујте ми да сам много срећан због овога. Оно што ћу да издвојим на крају то је да ми је највише импоновала та енергија која је била и то јединство људи да се уради нешто за нашу децу, за болницу − каже др Видић, в.д. директора Здравственог центра.

Након завршене акције уређења Дечијег одељења, алексиначке хуманитарне организације узеће кратак одмор, али не задуго. Већ планирају одржавање базара током кога ће прикупљати средства за оне којима је помоћ најпотребнија.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × 2 =