Sergej, Grujica

Грујица на суду – Сергеј у Америци

Грујица Вељковић некадашњи председник Фестивалског одбора ПИП и актуелни председник СО Алексинац за сада се без резултата недавно појавио у алексиначкој судници. Вељковић је због наводних увреда, изнетих јавно након представе „Боливуд” на сцени Дома културе у Алексинцу за време одржавања фестивала, тужио београдске глумце Сергеја Трифуновића и Милоша Ђорђевића.

Ђорђевић, члан Народног позоришта у Београду, је прочитао писмо Трифуновића у коме се спомиње и Вељковић. Да изговорене речи нису биле баш најкоректније према тада челнику Фестивалског одбора показује и реакција селектора ове позоришне манифестације Томислава Трифуновића, Сегејевог оца, који је узвикнуо „Име је погрешно, сигурно је Сергеј мало побркао имена”.

Грујица Вељковић и Томислав Трифуновић низ година су заједно радили на јачању фестивала па овакав расплет те сарадње није био очекиван.

‒ Да су ми за време фестивала упутили извињење не бих их тужио – каже за наш сајт Вељковић објашњавајући да у тужби тражи да ова два глумца буду проглашена кривим за изнете увреде. 

Судија Владица Симоновић одложио је почетак суђења за јун месец пошто је, како смо незванично сазнали, установљено да туженим странама није уручен позив. Како се у јавности пише Сергеј Трифуновић је тих дана био у Америци.

За сада се не зна судски епилог. Али од прошлогодишњег догађаја о коме ће се расправљати у алексиначкој судници до данашњег дан дошло је до промена у јавном животу актера. Трифуновић је у међувремену постао лидер Покрета слободних грађана, па су му можда баш догађаји око алексиначког фестивала били почетак политичке кампање. Вељковић је поднео неопозиву оставку на место председника Фестивалског одбора, а Одбор је усвојио и понуђену оставку Томислава Трифуновића на место уметничког директора фестивала.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve + nine =