Громогласни аплауз за Снежане и Патуљка

Град Алексинац, када је реч о глумачком подмлатку, не треба бринути. То се може закључити тиме што је представа млађе групе Школице глуме напунила публиком Велику салу Дома културе. Малишани, који похађају Школицу глуме Градског позоришта „Театра 91”, премијерно су 14. фебруара одиграли представу под називом „Седам Снежана и патуљак”, по тексту који је написао Тоде Николетић, а режирала Јелена Манасић.

Због велике посећености, из алексиначког „Театра 91”, најављују репризу ове представе.

Први глумачки кораци екипе коју су чинили малишани: Николина Тодоровић, Маша Илић, Јања Ђорђевић, Сена Филиповић, Ивона Петровић, Ана Момчиловић, Гордана Гојковић, Василије Вучић, Ивана Панчић, Наталија Вулић, Тадија Илић и Матија Илић, били су подржани од стране препуне сале, у којој су сва седишта била попуњена, а поједини љубитељи позоришта пратили стојећи. То само показује да је Школица глуме за различите узрасте, коју организује Градско позориште „Театра 91” , заиста потребна овој средини. То је приметила и директорка „Театра 91”, Милена Рашић, која је, анализирајући представу, најавила и репризу исте.

− Ваљда су се деца ужелела позоришног програма, да дођу да виде своје другаре и да виде шта се то у позоришту ради, спрема, и ово нам је шанса да неки млади таленти виде шта раде њихови пријатељи из Школице глуме, па да нам се у неком наредном периоду прикључе. Ова представа, као и представа старије групе Школице глуме планирана је да се игра још једном − одушевљено је говорила директорка Рашић.

Ова представа по мотивима бајке „Снежана и седам патуљака” са обрнутом и комичном радњом, у којој један патуљак врши наредбе, које добија од седам Снежана, све време је држала пажњу присутној публици. Ту се, поред Снежана и Патуљка јављају и Штитоноша, Бака, Принц и Вук, који ток радње овог позоришног комада чине још динамичнијим. Сплет неочекиваних догађаја константно се низао, па је тако публика све време била у неизвесности и са одушевљењем чекала расплет догађаја.

На самом крају, овације и дуги, громогласни аплаузи, показали су да је овај јавни час успешно реализован.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 + 4 =