Грејачани не посустају са уређењем села

Након успешне прошлонедељне акције уређења сеоског пута, и ове недеље су вредни домаћини Грејача извели комуналну акцију уређења простора у центру села око моста на Дашничком потоку.

Тек неколико поподневних сати било је потребно да се посеку сва стабла и све шибље око моста са једне и друге стране и уредно посечено дрвеће извезе тракторима, гране послажу и касније извезу, тако да цео простор око моста и водотока остане чист.

− За искусне мајсторе моторних тестера, који су искуство стицали годинама у шумама подно Јастрепца, никакав проблем није била топола висока 15-ак метара, као ни багреми и шибље који су заклањали поглед на улазак и излазак са Лазића моста у Грејачу − рекао је Драган Јовановић Лера, председник Месне заједнице и иницијатор ових радова.

Иначе, Дашнички поток је познат као бујични и који је пре неколико година кроз грејачки атар значајно оштетио пут ка пољу откривши водоводне цеви. Према плану ове месне заједнице, санирање ових штета ће бити наредне акције Грејачана током пролећних месеци.

Фотографије: Драган Јовановић Лера.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − fourteen =