Грејач: Уредили спомен-обележје и парк

Сложно и са еланом, уз подршку најмлађих-оних на којима овај свет остаје, чланови Клуба бригадира „О*рук генерација” који окупља акцијаше учеснике омладинских радних акција широм некадашње Југославије, добровољни даваоци крви и чланови Еколошког друштва „Колибри”, који чине заљубљеници у природу и очување здраве животне средине, у суботу на Дан Црвеног крста Србије уредили су спомен-обележје борцима ослободилачких ратова и дечји забавни парк у центру Грејача,својевремено једном од најуређенијих села не само у општини Алексинац него и у овом делу Србије.

У акцији је учествовало двадесетак активиста. Међу њима је било мајстора који су заваривали ограду, други су поправљали љуљашке и клацкалице и фарбали дечје играчке, трећи фарбали спомен-чесму, а најмлађи су грабуљали парк и прикупљали папире и конзерве које су немарно разбацане по дечјем игралишту.

Посебна занимљивост је да су тога дана комплетну улицу Милоша Обилића, која води поред спомен-парка, окречили у бело и са поносом је зову Бела улица.

Задовољни што су очистили и улепшали своје окружење, сви су на крају сели у прелепом парку испод Цркве „Вазнесење Христово”, где су их комшије послужиле кафом, а малишане соковима и колачима.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 + nineteen =