Izbori

Грађани незаинтересовани за гласање: Одржани избори у месним заједницама:

У 12 алексиначких насеља у недељу, 30. јуна, одржани су избори за савете месних заједница. Након успешно спроведеног тајног гласања савети су конституисани у 11 места, а на биралишта би поново требало да изађу становници Црне Баре.

Након недељних избора, Алексинац је добио девет чланова месне заједнице, Прћиловица седам, а остала места, Станци, Липовац, Пруговац, Горњи Крупац, Рсовац, Врело, Врћеновица, Шурић, Честа, Кулина и Вукања, по пет.

Интересантно је да је скоро у свим местима било онолико кандидата колико је потребно за формирање савета, сем у Горњем Крупцу, где је било шест, од потребних пет и Месној заједници Кулина која је на изборној листи имала седам кандидата.

У изборној комисији констатовано је да су избори протекли у складу са планом и Законом о локалној самоуправи и Одлуком о месним заједницама на територији општине Алексинац. У Црној Бари, како је наведено, мораће да буду поновљени јер савет није у потпуности конституисан.

‒ Савет месне заједнице Црна Бара је на изборима имао девет кандидата, од којих су три кандидата, који је требало да буду изабрани као последњи у савет месне заједнице, имало исти број гласова, па се с тога избори у тој месној заједници понављају само за те кандидате – наведено је у извештају комисије. 

Иначе у поменутим месним заједницама, које су на редовним изборима 2017. пропустиле прилику да формирају савете, и овог пута одзив бирача није био велики. Тако је у месној заједници Алексинац од 14639, своје бирачко право искористио свега 141 бирач. У Прћиловици од 2136 грађана са правом гласа, на биралишта је изашло њих 202. И у насељима са мањим бројем становника, где је велика излазност за парламентарне и општинске изборе, овога пута гласала је око трећина уписаних бирача.

Недељним изборима завршено је конституисање савета месних заједница у скоро свим алексиначким насељима. Без руководства су још само Станци и Пруговац, који нису имали довољан број кандидата, и поменута Црна Бара, у којој ће ускоро бити поновљено гласање.


У Алексинцу 9 од 9 

Алексиначка изборна листа имала је девет кандидата колико је било потребно за формирање савета.

Овом месном заједницом убудуће ће руководити Драган Јовановић, Топлица Петровић, Татјана Богдановић, Горан Младеновски, Новица Првуловић, Зоран Аритоновић, Слован Ђикић, Милан Ружић и Душан Момчиловић.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × three =