Година кренула са дечацима

Ни ове године није се дуго чекало да се дарује прва беба рођена у овој години. Нешто након 6 сати јутрос, 1. јануара, Мирјана Марковић из Житковца на свет је донела дечака по имену Матија. Али гле чуда, Мирјана је пре две године, такође 1. јануара родила прву бебу у 2022. години, девијчицу Клаудију.

Срећну мајку на гинеколошко-акушерском одељењу Опште болнице у Алексинцу данас су у име алексиначке локалне самоуправе обишли председник општине Далибор Радичевић и његова заменица Маријана Радивојевић. Председник општине је, уз лепе новогодишње жеље, Мирјани уручио букет цвећа и чек у вредности од 100 хиљада динара, поклон општине прворођеној беби у новој години.

Такође, срећној мами је уручено једно дечије аутоседиште, јер је Савез за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац одлучио да се и овако дарује прва рођена беба у овој години.

Пригодан поклон за породиљу, традиционално ће и ове године обезбедити алексиначка фирма „Хајдиˮ. Ово је четврт века да ово предузеће дарује прворођену бебу и поклон ће бити накнадно уручен.

Након порођаја у 6 часова, на гинеколошко-акушерском одељењу у 9 је рођен још један дечак, а дочекао их је, такође дечак који је од њих „старији” годину дана, јер је рођен 31. децембра прошле године.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 − 6 =