Филм о Рајевском имао београдску премијеру

У биосокопској сали Руског дома, пред бројном публиком, одржана је београдска премијера играно-документарног филма редитеља Горана Ерчевића „Вода – последњи дани пуковника Рајевског”. Филм је приказан баш на дан рођења руског добровољца Николаја Рајевског, 17. новембра.

Пре почетка пројекције, публици су се обратили заменик директора Руског дома Вјачеслав Чарски, продуцент филма Милош Паовић и редитељ Горан Ерчевић, а међу званицама су били и глумци Снежана Кнежевић, Саша Станковић и Драган Чапкуновић.

Према речима продуцента филма Милоша Паовића, београдска премијера је била изузетно успешна:

– Пројекција у Руском дому изазвала је велику пажњу београдске публике и превазишла наша очекивања. Било је врло емотивно и на посебан начин свечано, јер је филм приказан управо на дан рођења пуковника Рајевског. Присутни чланови екипе филма су јако дуго разговарали са заинтересованима о филму, о локалитетима где је сниман и о другим детаљима у вези са овим остварењем – додаје Паовић.

Филм који приказује судбину руског добровољца официра Николаја Рајевског, који је 1876. године дошао у Србију да подржи братски народ у његовој борби против турског јарма и погинуо код села Горњи Адровац у општини Алексинац, очекује ускоро учешће на међународном фестивалу документарног филма у Ростову на Дону, као и више пројекција у Србији и земљама у окружењу.

Фото: Руски дом Београд

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eleven + four =