Епископ Арсеније освешта темеље храма

Још једно село у општини Алексинац полако гради своју цркву. Пре неколико година настала је идеја за градњу храма у Корману, а прошле године у јесен стекли су се сви потреби услови да се крене са практичним радовима.

Темељ је изграђен и зидови до половине, а за сутра је планирано освештање темеља будуће цркве Светог Илије. У 11 сати и 45 минута мештани Кормана очкују Епископа нишког господина Арсенија који ће затим кроз литургију освештати темеље будућег храма и положити повељу храма Светог Илије.

Да изградња ове цркве тече према плану, ако не чак и брже, потврдио нам је председник Црквеног одбора за изградњу храма Владимир Филиповић.

− До сада је постављен темељ, почело се са озидавањем храма, материјала има, материјал се набавља од донација самих мештана, од предузећа из општине и околине. Очекујемо да неће бити проблема и застоја у даљем току градње. У овом тренутку је незахвално рећи колико ће трајати градња имајући у виду целокупну ситуацију са грађевинским материјалом, са ценама и тако даље − каже Филиповић.

Корманци очекују да се у овој години дође до самих купола, што су поставили себи као један од циљева, а да евентуално у наредној години заврше са читавом градњом.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × five =