Епидемијска ситуација стабилна, било је дана и без новооболелих

Епидемијска ситуација на подручју општине Алексинац, када је у питању ковид-19, у протеклих седам дана је била повољнија у односу на претходну недељу. То важи и за викенд када смо после дужег времена забележили дан без иједне новооболеле особе. У суботу од 61 анализираног узорка није пронађено присуство вируса ковид. Јуче, у недељу, 29 пацијената се јавило са симптомима сличним као код ковида-19, али само њих троје је било заражено.

У протеклој седмици имали смо и три дана са по двоје оболелих и то у среду, четвртак и петак, а у уторак је забележено обољевање само једног лица. Прошлог понедељка од 63 тестиране особе, три су оболеле од ове болести.

Укупно за протеклих седам дана откривено је 13 новооболелих или 1,85 особа дневно. То су бољи резултати у односу на претходну седмицу када је било 16 новозаражених. У другој недељи новембра било је 19 новооболелих или 2,7 лица на дневном нивоу. Најповољнија седмица у новембру била је прва када је дневни просек био мањи од 1,5 пацијента, односно у току тих седам дана било је 10 заражених особа.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 + 2 =