Епидемија прави проблеме и „Ланету”

Тешка епидемиолошка ситуација на подручју општине Алексинац утицала је и на рад Предшколске установе „Лане”. Значајан број радника је ван својих радних места због боловања или неопходне изолације. Има тренутака када је 27 упослених на боловању. Крајем прошле недеље група у Дражевцу је, због болести једног детета, затворена на две седмице.

На овај проблем из „Ланета” упозорен је и Општински штаб за ванредне ситуације коме су упућени захтеви да у случају потребе буде привремено обустављен рад у још неколико објеката. Предлог је да се, уколико буде неопходно, затвори објекат за целодневни боравак у Житковцу који тренутно похађа само 30 одсто уписане деце. Пре тога ако буде потребно престале би са радом и две групе у Играоници испод зграде општине. Ти радници би били прераспоређени на друга радна места. Проблем је што ресорно министарство не дозвољава спајање група које похађа мали број деце. Чују се и информације да на тржишту рада нема више адекватних васпитача који би се ангажовали да замене колеге.

Општински штаб, на предлог команданта Далибора Радичевића, одложио је доношење одлуке по захтевима Предшколске установе „Лане”, али су се чланови овог тела сагласили да у случају потребе под хитно одлуку о затврању појединих група и објекта донесу на телефонској седници.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

ten + eleven =