Два Лазара, две медаље: Злато и бронза за Алексинчане!

На 12. Олимпијским спортским играма ученика основних и средњих школа Србије у џудоу, одржаним јуче у СПЕНС-у у Новом Саду, учествовало је 11 такмичара из алексиначке општине. Представљали су своје школе и клубове, а међу њима су се истакла два Лазара, чланови Џудо клуба „Алексинацˮ, који су освојили две медаље – златну и бронзану.

Лазар Русимовић, ученик Основне школе „Љупче Николићˮ из Алексинца, изборио је прво место и златну медаљу у групи IV, у категорији до 81 килограмa. Његов имењак, Лазар Стоиљковић, ученик Техничке школе „Прота Стеван Димитријевићˮ, освојио је треће место и бронзану медаљу у групи V, у категорији до 90 килограма.

Њихови другари и другарица из клуба, Ксенија Павловић, Петар Стоиљковић, Лав Петровић и Илија Трајковић, освојили су пета места у својим категоријама.

На Школској олимпијади у Новом Саду, Џудо клуб „Алексинацˮ је имао осам такмичара, док је Џудо и џиу-џицу клуб „НиФˮ имао три представника. Осим својих клубова, они представљали и своје школе – Техничку школу „Прота Стеван Димитријевићˮ, Алексиначку гимназију и основне школе „Љупче Николићˮ и „Вожд Карађорђеˮ из Алексинца и „Стојан Живковић Столеˮ из Трњана.

Одлазак и учешће на овој спортској манифестацији, која је окупила 515 такмичара из 277 основних и средњих школа, организовао је Савез за школски спорт Алексинац.

Фотографије: Лична архива

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 − 5 =