Dr Goran Vidić – Očekujemo nove aparate i nove metode

Na čelu aleksinačke Opšte bolnice doktor Goran Vidić je tek dve godine, ali je u prvoj polovini njegovog mandata, kako kaže, urađeno dosta stvari. Ipak ostalo je još puno toga da se uradi, počev od opremanja bolnice, preko rešavanja kadrovskih pitanja. Prošle godine obeleženo je 180 godina zdravstva u Aleksincu, a naredne godine Opšta bolnica proslaviće 125 godina postojanja u savremenom obliku i to je bio jedan od povoda da sa prvim čovekom ove ustanove razgovaramo o aktuelnim promenama, ali i problemima jedne od najstarijih bolnica u Srbiji.

Da li ste zadovoljni kako protiče realizacija plana koji ste zacrtali po dolasku na čelo ove ustanove?

dr Goran Vidić – Zatekli smo jedno stanje koje, po meni, nije bilo na zadovoljavajućem nivou, ali uspeli smo dosta stvari da uradimo, dobili smo jako puno donacija od Ministarstva zdravlja, Ministarstva pravde preko fizičkih lica, drugih ustanova i dobavljača. Ove godine očekujemo da dobijemo neke nove aparate, a i da uvedemo nove metode, nove tehnologije, one koje se u bolnici nisu radile. Ono što su realne potrebe Aleksinca, za šta se mi grčevito borimo, jeste da se otvori centar za hemodijalizu, palijativna nega, eventualno odeljenje fizijatrije, neurologije, ali sve to ne možemo odjednom realizovati. Uprava pre nas je dobila rešenje za dijalizu, počeli su da rade na tome, ali nisu uspeli, jer je to jako težak posao. Moraju, dakle, svi da rade na tome, nije dovoljno da bude jedan direktor ili jedna ekipa i sada samo oni rade, a kad dođu drugi prestaju da rade ili da mi poništavamo ono što su drugi počeli.

Ranije su postojale glasine da za ulazak u zdravstvenu ustanovu postoji tarifa 3, 5, 7. Tim povodom direktora Vidića pitali smo na koji način se danas vrši odabir kadrova. Koje su to nove metode zastupljene u aleksinačkoj bolnici, kakve nas donacije očekuju u narednom periodu i šta je sa stranim donacijama koje se ranije nisu koristile – sve to pročitajte u PDF verziji AL novina, koja je dostupna na ovom sajtu. 

 

2 коментара

  1. Da biste pricali da ste savremni i da ste nesto uradili mogli biste da prosetate samo do wc-a za pacijente dole u laboratoriji. Nigde onakva grozota ne moze da se vidi, ni u najgorem javnom wc-u. Leglo zaraze.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve − six =