Донација као завештање бившег ученика

Ученици Алексиначке гимназије убудуће ће лакше учити стране језике, јер је данас свечано отворена мултимедијална учионица за учење страних језика у овој образовној установи.

Ради се о донацији деведесеттрогодишње Лепосаве Миловановић из Београда којом је учионица опремљена најсавременијим наставним и мултимедијалним средствима којих тренутно има на тржишту.

− Мој супруг је овде завршио гимназију 1946. године и хтеле смо, моја ћерка и ја, да донирамо за њега. Међутим, пошто се десило да је и она преминула, онда сам ја сама рекла да хоћу да донирам из разлога што сам и сувише стара и немам потомке, а док постоји гимназија постојаће и њихово име. Донирала сам и у две цркве. То је нека моја главна мисао − рекла је госпођа Миловановић приликом свечаног отварања нове учионице.

Учионица је овом приликом добила ново рухо, а како је истакла директорка Данијела Вељковић, ченици ће у новој учионици већ наредних дана моћи да крену са наставом и са коришћењем нове опреме.

− У питању је велики флет панел, тач панел као телевизор и лаптопови за ученике са микрофонима и звучником за учење страних језика − објаснила је директорка Вељковић.

Вредност донације је 10 хиљада евра, а тим средствима обезбеђена  је опрема за 15 ученика, колике су и групе за стране језике у Алексиначкој гимназији.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four + thirteen =