„Дани јагоде”: Хвала Општини на 18 година подршке

Прошлог викенда Манифестација „Дани јагода” у Гредетину је постала пунолетна. Организатор свих тих 18 година било је Удружење „Јагода” из истоименог села, а у реализацији тих активности од првог дана подршку је имало од стране локалне самоуправе.

Ове године на манифестацији, због обавезa, није било присутних из руководства Општине Алексинац, која је била покровитељ, па je представник Удружења, председник Нинослав Миљковић, уручио Захвалницу председнику општине Далибору Радичевићу за допринос у организацији. Миљковић је овом прилико изјавио да су „Дани јагоде”, поред осталог, опстали и због подршке локалне самоуправе од првог дана, и изразио је наду да ће се тај тренд одржати и у будуће. Он није пропустио прилику да истакне допринос самих јагодара, а нарочито сада оних малобројних који још увек производе такав квалитет овог воћа да се посетиоци са стране одушеве када их пробају.

Радичевић се извинио што из оправданих разлога није могао да присуствује догађају, али је најавио подршку „Данима јагода” и у наредном периоду.

− Манифестација је нешто што Општина Алексинац радо хоће да подржи, због тога што окупља људе око једне заједничке идеје. Не само да манифестација треба да траје и даље, већ би било пожељно да поново вратимо јагоду на оном месту на коме је била пре десетак година. Мислим да сада имамо много мање површина, али сама манифестација нам показује да имамо добре људе и капацитете да то можемо да спроведемо – закључио је први човек алексиначке локалне самоуправе.

Своје јагоде је, у недељу 26. маја,  изложило деветоро произвођача, јер су јагодарима са овог подручја, из Гредетина и Радевца, у госте стигле колеге из крушевачких села Велики Шиљеговац, Бољевац и Беласица.

Организацији овогодишње манифестације „Дани јагода” придружиле су се чланице гредетинског Удружења жена „Вредне домаћице” које су угостиле остала удружења жена са територије општине Алексинац, па је на седам штандова приказано оно чиме се баве ова удружења. 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × five =