Црвена јаја и за кориснике народне кухиње

Током обележавања најрадоснијег хришћанског празника – Васкрса, алексиначки Црвени крст је, поред топлог оброка, обезбедио и ускрашња јаја за кориснике народне кухиње. Током поделе 150 оброка поклоњено је јуче исто толико и црвених јаја.

 

Иначе, тренутна економска ситуација оправдава постојање Народне кухиње у Алексинцу која ради у оквиру алексиначког Црвеног крста и на месечном нивоу за 150 корисника обезбеди укупно око 4500 куваних оброка и ланч пакета.

Како истичу у овдашњем Црвеном крсту, од почетка године до сада дистрибуирали су преко 16.000 топло куваних оброка и поручују да нико не сме да буде гладан, а свако коме је потребан оброк може да се јави Црвеном крсту. Сви који су заинтересовани за услуге Народне кухиње и испуњавају све критеријуме могу поднети захтев и информисати се у Црвеном крсту Алексинац.На крају сваког месеца ажурирајусе листе корисника, а са листе се склањају корисници који редовно не преузимају оброке и код којих је дошло до промене материјалног статуса или до промене пребивалишта, а додају се нови корисници.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × four =