„Четвртком у Вожду” у част данашњег празника

Традиционално окупљање „Четвртком у Вожду”, које обухвата ђаке, родитеље, наставнике и пријатеље алексиначке Основне школе „Вожд Карађорђе” синоћ је било посвећено обележавању значајног датума у српској историји 15. септембра.

У објави на школском сајту, поред осталог, стоји: „У повечерје Дана пробоја солунског фронта, у ОШ ,,Вожд Карађорђе” наступио је Алексиначки мешовити хор ,,Шуматовац” који традицијом спаја три века културног живота и хорског певања у Алексинцу. Гост достојан Дана у чије су се повечерје окупили Вождовци – ученици, наставници, родитељи и гости да одају почаст онима због којих постојимо.”

Захваливши се присутнима и нарочито члановима хора „Шуматовац” директорка ове установе Маја Радоман Цветићанин је објаснила зашто им је тог четвртка у госте дошла баш ова певачка дружина.

‒ Повод зашто су они са нама није само пројекат промоције културе и жеље да ученици квалитетне културне садржаје имају у својој школи, већ и то што обележавамо 15. септембар, Дан пробоја Солунског фронта. И мислили смо да нико то боље не може да обележи него гостовањем хор „Шуматовац” – казала је у изјави за наш медиј ова директорка.

Следећег четвртка нови културни догађај који промовише културне вредности и спаја различите генерације које ће присуствовати њему. Вредно помена, али и присуства.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × 2 =