Четврт века од НАТО агресије

Двадесетпета годишњица од почетка бомбардовања на Савезну Републику Југославију биће обележена у недељу 24. марта у Алексинцу.

Церемонија, у организацији Одбора за обележавање историјских догађаја, годишњица и јубилеја општине Алексинац и Удружења бораца народноослободилачких ратова, ће почети у 11 сати полагањем цвећа на споменик НАТО жртвама у улици Душана Тривунца.

Након пригодне комеморативне свечаности и полагања венаца у Алексинцу, делегација Удружења бораца народноослободилачких ратова и представници још неколико патриотских невладиних организација обићи ће и споменик у Горњем Адровцу цивилима које су Бугарски окупатори стрељали фебруара и марта 1917. године као одмазду за Топлички устанак, а потом ће положити цвеће и код спомен-плоче Бојану Цветановићу у Доњој Пешчаници, погинулом војнику на Косову и Метохији током служења војног рока.

Ове године Централно државно обележавање Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године биће одржано на Тргу топличких јунака у Прокупљу, са почетком у 20 часова. Обележавању ће присуствовати највиши државни званичници, представници Војске Србије, Полиције и верских заједница, те одати почаст свим жртвама НАТО бомбардовања и борцима који су храбро бранили своју земљу.

Иначе, Одбор за обележавање историјских догађаја, годишњица и јубилеја општине Алексинац, 5. априла званично ће обележити 25. годишњицу бомбардовања Алексинца, када је погинуло 11, а повређено 50 грађана.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 − two =