Centar za socijalni

Центар за социјални рад ове године добија нови објекат?

У току је јавни позив за будућег извођача радова на изградњи новог објекта у коме ће бити смештен алексиначки Центар за социјални рад и пристигле понуде биће отворене 6. марта. Изабрани извођач имаће рок од 210 дана, односно седам месеци да заврши градњу зграде, што ће омогућити усељење запослених до краја године.

По речима начелника Одељења за привреду у општини Алексинац Далибора Марковића, техничка документација припремљена је пре више од годину дана, али је због специфичности објекта и мале локације морао да се уради и урбанистички план.

Cenatar za socijalni
Изглед новог објекта

‒ Урбанистички пројекат је израђен, усвојен од стране комисије за планове и на основу њега је издата валидна грађевинска дозвола. Сада почетком ове године створила се ситуација да су и финансијска средства обезбеђена, тако да смо били спремни да припремамо тендерску документацију и тендер је расписан пре неколико дана – објашњава Марковић. 

Према плану, објекат ће бити у два нивоа и биће површине од 1.300 квадратних метара, а његова градња би требало да кошта око 52 милиона динара без ПДВ-а.

 

Cenatar za socijalni
Планира се рушење старе зграде

‒ Објекат је око 600 квадрата у основи и прилагођен за приступ лицима са посебним потребама и условима за рад запослених. Очекујемо да, ако тендерска процедура буде завршена по плану негде средином марта, већ у априлу месецу уведемо извођача у посао и да се у току лета и јесени ови радови завршавају, како бисмо пре краја ове године имали завршену нову зграду – додаје начелник. 

Средства су обезбеђена из буџета општине Алексинац, а процедуру око избора извођача радова спроводи Центар за социјални рад општине Алексинац. Нова зграда Центра биће изграђена на старој локацији у Улици Др Буцека, где се тренутно налази стари објекат установе који ће бити срушен. Центар за социјални рад тренутно ради у неусловним просторијама у Улици 7. јули, где је привремено пресељен до изградње новог објекта.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 − two =